PSLE 2019 timetable: Important dates and times

lead image

Mums and dads, are you ready for this year's PSLE? Here's the PSLE 2019 timetable for easy reference.

Mums and dads, PSLE 2019 timetable has been released. Here it is, for easy reference:

PSLE 2019 Timetable: Oral Examination

  • Thursday, 15 August & Friday, 16 August 2019 from 8 am to 1 pm

English Language
Chinese/Malay/Tamil

  • Thursday, 15 August 2019 from 8 am to 1 pm

Foundation English

  • Friday, 16 August 2019 from 8 am to 1 pm

Foundation Chinese/Foundation Malay/Foundation Tamil

Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu
Foundation Bengali/Foundation Gujarati/Foundation Hindi/Foundation Panjabi/Foundation Urdu

PSLE 2019 timetable

PSLE 2019 Timetable: Listening Comprehension Examination 

  • Friday, 20 September 2019

Chinese/Malay/Tamil : 9:00 am - 9:35 am *

Foundation Chinese / Foundation Malay /Foundation Tamil: 9:00 am - 9:40 am * 

Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu

Foundation Bengali/Foundation Gujarati:   9:00 - 9:30 am * 
Foundation Hindi/Foundation Panjabi/Foundation Urdu

English Language/Foundation English:  11:15 - 11:50 am *

*Actual duration may differ slightly

PSLE 2019 timetable

PSLE 2019 Timetable: Written Examination

  • Thursday, 26 September 2019

English Language Paper 1: 8:15 am - 9:25 am (Duration: 1 hr 10 min)
English Language Paper 2: 10:30 am - 12:20 pm (Duration: 1 hr 50 min)

Foundation English Paper 1: 8:15 am - 9:25 am (Duration: 1 hr 10 min)
Foundation English Paper 2: 10:30 am - 11:50 am (Duration: 1 hr 20 min)

  • Friday, 27 September 2019

Mathematics Paper 1: 8:15 am - 9:15 am (Duration: 1 hr)
Mathematics Paper 2: 10:30 am - 12:00 pm (Duration: 1 hr 30 min)

Foundation Mathematics Paper 1: 8:15 am - 9:15 am (Duration: 1 hr)
Foundation Mathematics Paper 2: 10:30 am - 11:30 am(Duration: 1 hr)

  • Monday, 30 September 2019

Chinese/Malay/Tamil 
Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu Paper 1:  8:15 am - 9:05 am (Duration: 50 min)

Chinese/Malay/Tamil 
Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu Paper 2:  10:15 am - 11:55 am (Duration: 1 hr 40 min)

Foundation Chinese/Foundation Malay/Foundation Tamil Paper 1: 8:15 am - 8:55 am (Duration: 40 min)

  • Tuesday, 01 October 2019

Science: 8:15 am - 10:00 am (Duration: 1 hr 45 min)
Foundation Science: 8:15 am - 9:30 am (Duration: 1 hr 15 min)

  • Wednesday, 02 October 2019

Higher Chinese/Higher Malay/Higher Tamil Paper 1: 8:15 am - 9:05 am (Duration: 50 min)

Higher Chinese/Higher Malay/Higher Tamil Paper 2: 10:15 am - 11:35 am (Duration: 1 hr 20 min)

Also READ:

How do we prepare our child for PSLE and avoid them taking unnecessary stress?

With a score of 190 for psle, which will you opt for? Express stream for a not so ideal school or Normal Academic for a better school?

How early should I start preparing my girl for PSLE?

Source: SEAB

Got a parenting concern? Read articles or ask away and get instant answers on our app. Download theAsianparent Community on iOS or Android, now!

Written by

Jaya