PSLE 2018 timetable: Important dates and times

lead image

Mums and dads, are you ready for this year's PSLE? Here's the PSLE 2018 timetable for easy reference.

Parents, the PSLE Oral exams are just a month away now. Are you ready? Here's the PSLE 2018 timetable for easy reference:

PSLE 2018 Timetable: Oral Examination

  • Thursday, 16 August & Friday, 17 August 2018 from 8 am to 1 pm

English Language
Chinese/Malay/Tamil

  • Thursday, 16 August 2018 from 8 am to 1 pm

Foundation English

  • Friday, 17 August 2018 from 8 am to 1 pm

Foundation Chinese/Foundation Malay/Foundation Tamil

Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu
Foundation Bengali/Foundation Gujarati/Foundation Hindi/Foundation Panjabi/Foundation Urdu

PSLE 2018 Timetable: Listening Comprehension Examination 

  • Friday, 14 September 2018

Chinese/Malay/Tamil : 9:00 am - 9:35 am *

Foundation Chinese / Foundation Malay /Foundation Tamil: 9:00 am - 9:40 am * 

Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu
Foundation Bengali/Foundation Gujarati:   9:00 - 9:30 am * 
Foundation Hindi/Foundation Panjabi/Foundation Urdu

English Language/Foundation English:  11:15 - 11:50 am *

*Actual duration may differ slightly

src=https://sg admin.theasianparent.com/wp content/uploads/sites/12/2015/11/PSLEstats.jpg PSLE 2018 timetable: Important dates and times

PSLE 2018 Timetable: Written Examination

  • Thursday, 27 September 2018

English Language Paper 1: 8:15 am - 9:25 am (Duration: 1 hr 10 min)
English Language Paper 2: 10:30 am - 12:20 pm (Duration: 1 hr 50 min)
Foundation English Paper 1: 8:15 am - 9:25 am (Duration: 1 hr 10 min)
Foundation English Paper 2: 10:30 am - 11:50 am (Duration: 1 hr 20 min)

  • Friday, 28 September 2018

Mathematics Paper 1: 8:15 am - 9:15 am (Duration: 1 hr)
Mathematics Paper 2: 10:15 am - 11:45 am (Duration: 1 hr 30 min)
Foundation Mathematics Paper 1: 8:15 am - 9:15 am (Duration: 1 hr)
Foundation Mathematics Paper 2: 10:15 am - 11:15 am(Duration: 1 hr)

  • Monday, 01 October  2018

Chinese/Malay/Tamil
Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu Paper 1:  8:15 am - 9:05 am (Duration: 50 min)

Chinese/Malay/Tamil
Bengali/Gujarati/Hindi/Panjabi/Urdu Paper 2:  10:15 am - 11:55 am (Duration: 1 hr 40 min)

Foundation Chinese/Foundation Malay/Foundation Tamil Paper 1: 8:15 am - 8:55 am (Duration: 40 min)

  • Tuesday, 02 October 2018

Science: 8:15 am - 10:00 am (Duration: 1 hr 45 min)
Foundation Science: 8:15 am - 9:30 am (Duration: 1 hr 15 min)

  • Wednesday, 03 October 2018

Higher Chinese/Higher Malay/Higher Tamil Paper 1: 8:15 am - 9:05 am (Duration: 50 min)

Higher Chinese/Higher Malay/Higher Tamil Paper 2: 10:15 am - 11:35 am(Duration: 1 hr 20 min)

 

Source: SEAB

Also READ: How to ace PSLE Oral exams